SU støtter rusreformen!

Fra straff til hjelp

Vi har prøvd straff i over hundre år i Norge, men sett mange eksempler på at dette ikke fungerer. Norge er i Europa-toppen på antall overdosedødsfall, og i verdenstoppen når det kommer til dødsfall grunnet ecstasyforfalskningen PMMA. 

Tida er overmoden for å prøve behandling og hjelp.

Rusavhengige og organisasjoner som jobber for deres interesser ønsker rusreformen velkommen. Vi må lytte til folk med førstehåndskunnskap. 

En rusreform er viktig for ungdom 

Foreningen for tryggere ruspolitikk har nå en kampanje som heter “Straff skader”. I kampanjen forteller de historier om hvordan dagens ruspolitikk skader ungdom. 

Vi vet at frykt for straff eller sanksjoner fra politiet gjør at mange ikke tør å tilkalle ambulanse hvis en venn på fest tar en overdose. 40% av unge som har vært i en nødsituasjon med ulovlige rusmidler sier de har opplevd at ambulanse ikke ble tilkalt.

SU er enig i at straff skader, derfor trenger vi en rusreform! Sjekk ut kampanjen her.

Dagens ruspolitikk rammer ulikt

Jan Bøhler og Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet har kalt rusreformen en gavepakke for gjengkriminelle i Oslo. Det er ren skremselspropaganda. De kan ikke få slippe unna med å skyve ungdom på østkanten i Oslo foran seg i deres kamp mot rusreformen.

På politihuset på Grønland registrerte politiet nesten tre ganger så mange narkotikaforhold hos unge mellom 10 og 17 år enn på Majorstua politistasjon. Det er selv om vi vet at det er dobbelt så mange ungdommer på Frogner og Ullern som røyker hasj enn på Stovner og Alna. Likevel er det på østkanten at flest unge blir tatt av politiet for narkotikabruk. 

Det er ikke rettferdig, og vi kan ikke ha et rettsvesen som straffer noen grupper hardere enn andre. 

SU krever en kunnskapsbasert ruspolitikk i Norge. Da må vi gå fra straff til hjelp. Vi har ingen å miste. 

Del denne saken