Solidaritet med Ukraina

Putins regime er høyreautoritært og aggressivt. Det er russiske myndigheter og oligarkene i Russland som har valgt å angripe Ukraina. Denne krigen er ikke i vanlige russeres interesse. Putin gjør dette fordi han ønsker makt og innflytelse i Øst-Europa og ser det som en trussel at Ukraina de siste årene har lent seg mot vesten. Det er uakseptabelt at Russland invaderer et naboland for å få sin vilje. Nå trengs det økonomiske sanksjoner og sterkt politisk press mot Russland. 

Nyhetene og bildene fra Ukraina er hjerteskjærende. Vold og konflikt rammer sivilbefolkningen. Barn lever i frykt. Ungdom i Ukraina får en utrygg og usikker fremtid. Eldre og sårbare kan ikke løpe fra rakettangrep og eksplosjoner.  

Norge må være forberedt på at krig i Ukraina, og muligens en russisk okkupasjon av Ukraina, kan tvinge mange mennesker på flukt. Vi må være klare for å ta imot ukrainske flyktninger som trenger en trygg havn. 

Mandag 28. februar kl. 18:00 arrangerer vi nasjonalt webinar om situasjonen i Ukraina med Alexander Lange, som er internasjonal leder i SU. Her vil det være mulig å stille spørsmål. Møtet vil finne sted på zoom. Du kan melde deg på her: https://forms.gle/VgAKHrvveLyNuFKx7. Påloggingsinformasjon sendes ut til alle som er påmeldt.

Her finner du facebook-arrangementet.

Del denne saken