Fjern abortnemndene!

Hvorfor vil vi fjerne abortnemndene?

Visste du at Norge har den strengeste abortpolitikken i Norden? I Norge må du møte i en nemnd for å få abort etter uke 12. 

Abort er helsehjelp. Verdens Helseorganisasjon anbefaler å fjerne alle krav om godkjenning av andre enn kvinnen selv. Abortloven bør baseres på fagkunnskap, ikke konservative holdninger fra 70-tallet.

Så godt som alle kvinner som tvinges til å møte i nemnd får innvilget abort. Spørsmålet er derfor hvem som skal bestemme over kvinners kropp. Er det en gammeldags nemnd eller kvinnen selv? 

Stortinget skal snart behandle forslag til en ny abortlov. SU krever  en ny abortlov som fjerner abortnemndene en gang for alle. 

Om vårkampanjen

Dette setter Sosialistisk Ungdom fokus på i kampanjen “Fjern abortnemndene”. Kampanjen varer fra 4. mars til 7. april og skal markeres i hele landet. På kvinnedagen 8. mars skal SUere i hele landet gå i tog mot de gammeldagse abortnemndene. 

Dersom du ikke er medlem eller aktiv SU er dette en perfekt mulighet til å bli engasjert. 

Vil du melde deg inn i SU? Det gjør du her.

Vil du finne ditt lokallag? Her finner du kontaktinformasjon til våre lokallag. Har du ikke et lokallag? Ta kontakt med ditt fylkeslag for å starte opp et nytt lokallag. 

Vil du bestille feministisk merch? Det gjør du i SUs nettbutikk. Til kampanjen har vi lagd feminist-caps, flyers, klistremerker, plakater og feminist-pins. Vi har også feminist-tatoveringer som kan bestilles. 

Del denne saken