Bygg flere studentboliger!

Hvert år sliter tusenvis av studenter med å skaffe seg bolig. SU har løsninga: Bygg flere studentboliger og kast ut bolighaiene!
Tre uker før studiestart er det nok en gang enorm mangel på studentboliger. TV2 melder i dag at så mange som 12 000 står uten bolig. SU meiner det er på høy tid å få fart på boligbygginga.
– Her må staten ta ansvar og rett og slett bygge flere studentboliger, sier generalsekretær Mina Finstad Berg. Det er veldig bra at den rød-grønne regjeringa har økt antallet boliger som bygges, men det holder fortsatt ikke. Vi krever at det bygges minst 2000 nye studentboliger årlig.
Det er også på tide å gjøre noe med de vanvittige prisene på boligmarkedet. Det har blitt nesten umulig for studenter uten støtte hjemmefra å finne et sted å bo. Resultatet blir at flere og flere må jobbe ved siden av studiene for å ha råd til husleia. Dette skaper et klasseskille blant studentene, der det er hvor mye penger foreldra dine har som avgjør hvor mye tid du kan bruke på studiene og hvilke karakterer du får. Dette er uakseptabelt!
Skal vi gjøre noe med de skyhøye boligprisene må vi kaste ut bolighaiene fra markedet. Det må bli en slutt på at studenter finansierer bolighaienes kjøpefest gjennom husleier som stiger og stiger. Det er latterlig at Olav Thon er den største mottakeren av studiestipend og trygd i Oslo! avslutter Finstad Berg.
Link til TV2s sak.

Del denne saken