Forside Aksjon for en rettferdig vurderingsform – mot eksamen

Aksjon for en rettferdig vurderingsform – mot eksamen

Hvorfor aksjonerer vi mot eksamen?

240 000 norske elever presses inn i svette gymsaler for å vise hva vi kan. Dagsformen kan være helt avgjørende. Får du nerver, blir skikkelig forkjølet, eller om det blir slutt med kjæresten dagen før, hjelper det ikke om du har jobbet knallhardt resten av året. Eksamenskarakteren teller likevel like mye som andre karakterer på snittet ditt.

Eksamen er å spille lotto med fremtiden vår når snittkarakteren avgjøres av hvor heldig du er. Tilfeldigheter og flaks avgjør hva slags studie du kommer inn på – det er urettferdig. Sosialistisk Ungdom mener at det er hva du faktisk kan som skal avgjøre hvilke studier du kan velge.

Det er på tide med en rettferdig vurdering. Vi krever en mappevurdering der hele året og hele pensum teller.

Hvordan?

Vi arrangerer aksjon mot eksamen for å vise spre budskapet om at en mer rettferdig skole er mulig. Det er blir mulighet for plakataksjoner i hele landet og flyers er tilgjengelig for å dele ut til elever på selve dagen.

Lokallag og fylkeslag har fått plakater og flyers på mail. Mer info om plakataksjon og flyer aksjon finner du på under. Legg ut hva dere gjør i lokallagene og bruk emneknaggen #FjernEksamen på sosiale medier. Vi gleder oss til å se aksjoner rundt i hele landet!

Hovedaksjonen
Hovedaksjonen på 1-2-3
Plakataksjon

Del Aksjon for en rettferdig vurderingsform – mot eksamen på: