SU-leder: -Jonas Gahr Støre bør garantere at Giske ikke kan bli minister

Synnøve Kronen Snyen, leder i Sosialistisk Ungdom

De som hadde vært med i politikken lenger enn meg fortalte meg at jeg bør unngå utesteder der Trond Giske henger, og du må i hvert fall aldri finne på å bli med Giske på nach på Ap sitt partikontor eller på rommet hans på et konferansehotell. Alle visste det, men det ble ikke tatt på alvor. Det var vi jenter som skulle passe oss slik at Trond Giske ikke gjorde noe dumt.

Heldigvis ble det tatt et oppgjør med dette under #Metoo-kampanjen. Mange turte å si ifra og varsle. Vi trodde det var en ny tid, og at #Metoo markerte et veiskille. Det skal ikke lenger være sånn at det er jentene som har blitt trakassert som må trekke seg ut av politikken. Det er det de som trakasserer som skal gjøre.

I flere tiår har mange dyktige kvinner forklart hvorfor seksuell trakassering er et samfunnsproblem. Jeg støtter alle som har tatt side med varslerne. Det krever mot å stå opp mot mektige politikere.

LES OGSÅ: su.no/politikken/seksuell-trakassering/

Nå håper jeg Trøndelag Ap velger en annen som fylkesleder, og jeg håper at Trøndelag ikke nominerer Giske til Stortingslista. Jonas Gahr Støre bør garantere at Giske ikke kan bli minister i en ny regjering.

Nå trengs det varig endring. Seksuell trakassering må bli tatt på alvor!

Bli med i norges største sosialistiske og feministiske ungdomsorganisasjon her!

Del denne saken