Forside Nyheter Stans den tyrkiske invasjonen av kurderne i Nord-Syria

Stans den tyrkiske invasjonen av kurderne i Nord-Syria

Den 13. oktober vedtok landsstyret til Sosialialistisk Ungdom en hasteuttalelse mot den tyrkiske invasjonen av kurderne i Nord-Syria.

Onsdag den 9. oktober invaderte Tyrkia det kurdiske området Rojava i Nord-Syria. Dette skjedde etter at USA trakk seg ut av området uten å garantere kurderne sikkerhet mot Tyrkia. Kurderne har blitt forrådt av USA og dets allierte etter at de har vært en spydspiss i kampen mot IS. Invasjonen vil kunne føre til massive sivile tap, en ny flyktningkrise i regionen og en styrking av IS. Ifølge NRK er allerede over 100 mennesker drept og 100.000 er drevet på flukt. 

Den norske regjeringen har uttrykt bekymring over angrepet og stoppet behandlingen av nye våpeneksportlisenser til Tyrkia. Det er ikke nok. Norske myndigheter må fordømme invasjonen, stanse all våpeneksport og oppfordre til internasjonale sanksjoner mot Tyrkia.

Sosialistisk Ungdom fordømmer det tyrkiske angrepet på kurderne i Nord-Syria og står i solidaritet med det kurdiske folket.

Del Stans den tyrkiske invasjonen av kurderne i Nord-Syria på: