Forside Nyheter SU: -Vil kutte båndene til Brunei så lenge diskriminerende lov mot kvinner og skeive står

SU: -Vil kutte båndene til Brunei så lenge diskriminerende lov mot kvinner og skeive står

 

Helgen 6. – 7. april avholdt Sosialistisk Ungdom landsstyremøte. En av sakene som ble løftet var situasjonen i Brunei.

 

3. april meddelte sultanen i Brunei, Hassanal Bolkiah, at den bruneiske staten nå har innført voldelige sanksjoner og dødsstraff via steining og amputasjoner ved brudd på det nye lovverket. Bolkiah slo fast at slike lovbrudd gjelder utroskap, voldtekt, abort, fornærmelse av profeten Muhammed og homofili. For Sosialistisk Ungdom vitner dette om en skummel utvikling hvor religiøse, reaksjonære krefter får et fotfeste i samfunnet og hvor tro brukes til å legitimere inhuman behandling av marginaliserte minoriteter og kvinner.

 

– Vi ser at konservative krefter stadig vekk vinner fram i verden. Abortkampen er internasjonal, og det vi ser i Brunei er at kvinner mister grunnleggende rettigheter. Samme ser vi med skeive, som nå lever i frykt etter det nye lovverket. Det er uholdbart, sier Maria Bonita Igland, feministisk leder i Sosialistisk Ungdom.

Les hele vedtaket her!

Del SU: -Vil kutte båndene til Brunei så lenge diskriminerende lov mot kvinner og skeive står på: