Forside Nyheter OD 2018 hos SV og SU

OD 2018 hos SV og SU

Utdanning – veien ut av konflikt

Hva er OD?

OD, operasjon dagsverk, er Norges største solidaritetsaksjon. Den er arrangert av, med og for unge. Hvert år arrangeres OD- dagen. På OD- dagen går norsk ungdom ut i arbeid for å samle inn penger for ungdoms rett til utdanning og utvikling.
Hvert år går pengene fra OD til en ny sak. Saken handler alltid om ungdommers rettigheter til utdanning, og velges av ungdommer fra hele landet.

OD 2018

I år går pengene fra OD til ungdom i Palestina. Ungdom i Palestina lever i en konflikt de ikke var med på å starte. De må betale en urettferdig pris som innebærer en rekke brudd på menneskerettigheter. De mister blant annet, retten til å føle seg trygg. ytre sine meninger og mange mister også retten til utdanning. Ved å delta på årets OD-dag, er du med på å skape en endring for palestinsk ungdom.

OD hos SV og SU

Vi valgte å jobbe hos SV/SU fordi vi syntes det ville være interessant å se hvordan man jobber i et politisk parti. Vi valgte SV/SU fordi det er et parti som ikke bare snakker om endring, men går ut i handling. For eksempel, har SU nylig besøkt ungdom i Palestina for å se med egne øyne hvordan den israelske okkupasjonen påvirker palestinske ungdommers liv.
Politikken styrer det meste her i verden, derfor er det viktig å lære om hvordan man selv kan være med å påvirke den. Blant annet kan man være med å forhindre konflikter og skape fred.
I dag har vi jobbet hos SV og SU. Vi har pakket velkomstpakker til nye medlemmer, ryddet på lager og skrevet denne teksten. Nå er vi klare for å redde verden!

Vi i Norge har trukket vinnerloddet. Vi lever i et samfunn der alle har like rettigheter, der alle har sine menneskerettigheter innfridd. Slik er det ikke i alle land, det ønsker vi å gjøre noe med. Derfor jobber vi på OD-dagen, for å bidra til ungdom, i andre lands, rettigheter til utdanning.

 

Del OD 2018 hos SV og SU på: