Forside Nyheter Statsbudsjettet – et svik mot kommende generasjoner

Statsbudsjettet – et svik mot kommende generasjoner

Et svik mot kommende generasjoner

Leder i Sosialistisk Ungdom, Andreas Sjalg Unneland, omtaler regjeringens klimapolitikk som et svik mot kommende generasjoner.

-I dag har vi fått to viktige dokumenter. Et varsko til verdens politikere gjennom en fersk klimarapport fra FN som slår alarm om verdens klimagassutslipp. Samtidig legger regjeringen frem et statsbudsjett uten at det iverksettes noen tiltak som monner for å få ned norske utslipp.

Vi trenger politikere som tar klimaproblemet på alvor

-Det blir mindre realistisk å løse klimaproblemet for hver dag som går. Vi må slutte å subsidiere oljebransjen, øke avgiftene på forurensning og satse på tog og ferger istedet for regjeringens monstermotorveier.

Et budsjett for den økonomiske eliten

De blåblå fortsetter trenden med å gi aller mest til dem som har mest fra før. Og mens salget av luksusbiler i Norge har skutt i været har også andelen barn i fattige familier gjort det samme.

-Regjeringen må slutte å kutte i skattene til dem som har mest og kutte i tjenestene til dem som har minst. Vi trenger mer Robin Hood i norsk politikk. Vi kan velge om vi vil stå og se på denne utviklingen eller så kan vi som sosialister ta kampen mot grådighet. Vi kan velge gode livet for alle i stedet for rikdom for noen få.

Del Statsbudsjettet – et svik mot kommende generasjoner på: