Forside Nyheter Hit, men ikke lenger!

Hit, men ikke lenger!

21 % av jenter på 17 og 18 år har opplevd å bli befølt på en seksuell måte mot deres vilje. Homo og hore er noen av de mest brukte skjellsordene i norsk skole. SU har derfor kampanje mot seksuell trakassering denne våren.

MeToo har rystet en hel verden. Vi har hørt historier fra musikkbransjen, skuespillere, servitører, fagbevegelsen og mange flere. Alle disse historiene viser at seksuell trakassering ikke er noe som rammer enkelte deler av samfunnet, men hele samfunnet. Det er et samfunnsproblem. Kvinner over hele verden har fortalt sine historier om seksuell trakassering og overgrep og krever nå endring.

 

Seksuell trakassering er ikke bare noe som skjer i arbeidslivet, men noe unge møter gjennom hele ungdomstiden. MeToo-kampanjen har vist at arbeidet mot seksuell trakassering er noe som må skje tidligere, derfor krever SU nå at alle videregående skoler lager handlingsplaner mot seksuell trakassering! Dette er noe SVs fylkestingsrepresentanter kommer til å fremme forslag om over hele landet. Sitter du på fylkestinget og ønsker å kjempe mot seksuell trakassering i videregående skole? Ta kontakt med fylkeslaget der du bor. Her finner du kontaktinfo.

 

 

Vil du bli med i kampen mot seksuell trakassering?

SU kjemper for et samfunn der alle er trygge og frie. Bli medlem av SU!

 

Leter du etter kampanjepakken for lokallag og fylkeslag?

Det finner du på ressurssidene.

 

Har du opplevd seksuell trakassering eller voldtekt?

Blir du utsatt for seksuell trakassering kan du ta kontakt med rektor, en lærer, helsesøster eller andre ved skolen din. Det er skolens ansvar å hindre at seksuell trakassering skjer på din skole.

Seksuelle overgrep er den alvorligste formen for seksuell trakassering. Hvis du opplever en voldtekt må du ta kontakt med politiet, ditt nærmeste krisesenter eller Dixi ressurssenter.

 

Del Hit, men ikke lenger! på: