Forside Nyheter Nicholas Wilkinson innstilt som ny SU-leder

Nicholas Wilkinson innstilt som ny SU-leder

Valgkomiteen har kommet med sin innstilling til nytt sentralstyre. Som leder innstilles Nicholas Wilkinson fra Akershus. «SUs kamp for frihet til vanlige ungdommer er viktigere enn noen gang.» sier han.

«Jeg takker ydmykt for tilliten fra valgkomiteen, og håper landsmøtet vil gi meg muligheten til å jobbe for Sosialistisk Ungdom de neste to åra», sier Wilkinson. «Dette er et kjempelag jeg håper å få jobbe sammen med. Vi brenner alle for at SU skal være det viktigste politiske verkstedet i Norge og sammen med organisasjonen skal vi løfte debattene som skal forme landet de neste åra. SUs kamp for frihet til vanlige ungdommer er viktigere enn noen gang. Når kvinner må gå hjem om kvelden med fryktknuter i magen, når regjeringa straffer hardt arbeid ved å kutte i sjukelønna og når kun Bærumsbarn kan kjøpe seg bolig, mister vanlige folk friheten. SU skal flytte makt tilbake til vanlige ungdommer», avslutter Wilkinson.

Valgkomiteen har bestått av Aleksander Eilertsen (leder), Ayla Tessem, Oda Sofie Larsen, Peder Stuberg og Celia Tetu Lima. «Vi har hatt en god og grundig prosess i komiteen, og jeg har stor tro på at dette er det beste laget til å lede SU de to neste årene. Vi gleder oss til å legge frem innstillingen på SUs landsmøte i juni», sier valgkomiteens leder Aleksander Eilertsen.

Valgkomiteens innstilling: 

 
Leder:
Nicholas Wilkinson, Akershus

1. nestleder:
Hilde Mari Bjørke, Hedmark

2. nestleder:
Adam Reiremo, Oslo

Generalsekretær:
Anneken Skaara, Rogaland

Feministisk leder og 1. vara til AU:
Kaja Ljønes Lund, Nordland

2. vara til AU:
Benjamin Arvola Notkevich, Finnmark

Faglig leder:
Henriett Røed, Vestfold

Internasjonal leder:
Knut Estensvoll Rosmo, Sør-Trøndelag

Sentralstyremedlem:
Freddy André Øvstegård, Østfold

Sentralstyremedlem:
Marte Zachariassen Høyland, Hordaland

Sentralstyremedlem:
Marius Zaal, Vest-Agder

Sentralstyremedlem:
Ida Holm, Akershus

Sentralstyremedlem:
Sigve Thorbergsen Reedtz, Buskerud

Hele innstillingen med informasjon om kandidatene: Valgkomiteens innstilling

Del Nicholas Wilkinson innstilt som ny SU-leder på: